Zile mai putin bune

Zile mai putin bune

Este acea perioada in care avem parte de zile mai putin bune. Imi puneam astazi intrebarea daca nu cumva este varsta potrivita pentru ca Emma sa se joace si singura in camera ei. E de la sine inteles faptul ca nu o face 🙂 . Decat foarte putin spre deloc, doar daca e muzica in peisaj. In rest ne solicita la maximum. Evident ca exista diferite tipare cand vine vorba de atentia de care are nevoie un copil in plina dezvoltare. Unii au nevoie mai putin, altii mai mult, unora li s-a dat foarte multa atentie inca de la inceput si au ramas cu o cantitate setata si pentru viitor, altora dimpotriva, nu le-a fost alocata prea multa si spre urmare, nici nu o cer in exces. Avem si vedem in jurul nostru ambele variante.

Eu am fost mereu pro atentie si am tinut mereu sa fiu in preajma copilului meu ori de cate ori acesta o cere. Nu am crezut in zicale: ” mai las-o sa mai si planga ca altfel ti se urca in cap” sau altele de gen. Am facut ce am simtit. Daca plangea mergeam la ea, daca vroia sa se joace, ma jucam cu ea, daca vroia sa ne iubim, ne iubeam si tot asa. Eram tare mandra cand o vadeam cum sta la numai cateva luni, singurica in tarc jucandu-se in voie chiar si ore in sir. Nu cerea niciodata atentie necuvenita si era tare independenta.

Acum insa, probabil si din cauza vremii si a statului in casa indelung, Emma are nevoie de mai multa atentie decat de obicei. Daca inainte se mai juca in camera ei singura, acum nu prea mai avem parte de acest „lux” 🙂 . De ceva timp tot incerc sa inventez tot felul de jocuri, doar doar o va interesa ceva si se va juca, numai ca in secunda in care ies din camera, e scai dupa mine. Lucram la diferite metode de a o distrage si de a o face sa fie mai atrasa de jocuri si jucarii. Jucarii pe care le tot rotim, ca sa existe diversitate, cei drept are si foarte multe jucarii, ne gandeam intr-un timp ca si asta e un aspect de luat in seama.

Apoi, dupa o zi lunga, ne calmam unul pe altul zicandu-ne ca este doar o perioada in evolutia si cresterea ei, iar aceasta va trece in cele din urma. Nu om fi nici primii nici ultimii 🙂 .

Comments are closed.