Playful parenting – educatia copiilor prin joc by Otilia Mantelers

Playful parenting – educatia copiilor prin joc by Otilia Mantelers

Vedeam des si citeam acest titlu fie pe Facebook sau direct pe blogul Otiliei Mantelers http://otilia-mantelers.urbankid.ro/ – Playful parenting – educatia copiilor prin joc by Otilia Mantelers. Mereu mi s-a parut interesanta ideea de comunicare prin joc cu copiii nostri, dar cum am spus, pentru mine ramasese doar la stadiu de „idee”. Asta pana ieri, 23 martie, cand am avut prilejul sa particip la seminarul – Playful parenting – educatia copiilor prin joc by Otilia Mantelers. Au fost doua ore in care am investit in noi, ca familie, pentru ca in final, noi participantii, suntem cei care avem de castigat informatii pretioase pentru buna educare a copiilor nostri, din urma unui astfel de seminar. Ma bucur ca am putut participa si ca am cunoscut un om vesel, dezlantuit in gandire care transmite nu numai prin vorbe ci si prin gesturi si trairi proprii. Acest gen de oameni ar trebui sa-i avem ca modele in educarea copiilor nostri si sa incercam sa luam cate putin din teaching lor pentru a pune in practica.veroxybd.com

Am intalnit oameni care, cu toate ca la baza meseriei lor stateau denumiri ca: trainer; profesor; doctor; terapeut, etc, tot nu reuseau sa puna bazele unei comunicari sanatoase si solide cu copiii lor. Se trezeau total „neputinciosi” in fata copiilor lor cand venea vorba de educare, comunicare sau doar de a „deal with day by day”. Nu intelegeau de ce, prin prisma meseriei lor, erau de mare succes cu altii, dar cand venea vorba de ai lor, pur si simplu, parca aveau doua maini stangi sau uitau tot ce aveau in cap si se trezeau total blocati in fata celei mai mici provocari. Acesti oameni nu au nimic pentru ce sa-si faca griji, din punctul meu de vedere, numai pentru ca sunt OAMENI. Indirefent de pregatirea avuta, indiferent ce diplome ai in palmares si ce statut detii, ci totii ne trezim „neputinciosi” in fata unor fiinte atat de pure si diafane, cum sunt copiii nostri. Numai prin existenta lor, trezeste pana si in cel mai dur si de nepatruns om, un sentiment de teama si neputiinta. Dar e ceva normal, suntem oameni si simtim unele lucruri, unii mai intens decat altii, unii mai cu teama decat altii, iar unii dintre noi aleg sa cunoasca aceste sentimente mai mult decat o simpla traire. Aleg sa se documenteze constant si sa-si doreasca ca prin informarea lor sa ofere copiilor lor cel mai lin drum in viata.

Otilia Mantelers este acel tip de om, cu care te intalnesti odata si te inspira sa-l urmezi, in practici si teorii, exact ca un model de informare si documentare in educarea copiilor tai.

Suntem diferiti, si slava Domnului ca e asa, va imaginati cum ar fi sa fim totii la fel?:) Iar pentru asta, probabil unele „teorii” nu sunt „reguli” valabile pentru toti. Ceea ce mie mi se pare remarcabil, probabil ca tie nu ti se pare si tot asa. Ideea e ca fiecare sa-si gasesca „calea” lui de urmat. Si asta e valabil in mai toate ariile si aspectele din viata, nu numai in cea de parenting. Dar doar informandu-te si cercetand o poti face.

Eu, una, ma bucur ca am ajuns la acest seminar, ca sa mai adaug pe lista mea de „Favoriti” si Playful parenting – educatia copiilor prin joc by Otilia Mantelers:).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.