Despre oameni mici mici

Despre oameni mici mici

Despre oameni mici mici se pot scrie atatea…vorbind la modul figurat evident. Sunt usor de recunoscut, au un tipar al lor specific pe care il urmeaza cu sfintenie. Un tipar care ar arata cam asa: sunt acei oameni care nu se simt bine in pielea lor si isi croiesc un tel in a putea intra in pielea ta, doar asa pentru putin timp, sa vada cum se vede viata prin alti ochi. Nu au habar cum e, daca e greu sau usor, placut sau nu, dar ei stiu un singur lucru….asta vor si punct. Sunt acei oameni care nu stiu sa primeasca un ajutor la momentul potrivit, nici macar nu sunt in stare sa-l recunoasca, atat de curpinsi sunt in viata lor mica. Sunt acei oameni fara scrupule, ce calca in picioare tot pentru a ajunge pe podium.

Din pacate avem parte cu totii de astfel de oameni in viata noastra, fara sa vrem ne intersectam drumul cu ei. Mai rau e cand nu ai ce face si trebuie sa-i suporti langa tine.

Cel mai bine si sanatos mod de a „deal with”, ar fi sa stii sa ignori si sa fii acel tip de om care stie sa-si croiasca un scut impotriva lor. Eu una sunt genul mai sentimental si tind sa cred ca toata lumea e roz cu bulinute mov si am o idee naiva cum ca…daca faci bine, primesti bine. In cazul oamenilor se pare ca nu se prea aplica. Asta tine mai mult de o divinitate suprema noua, care sa tina un scor si din cand in cand sa faca bilantul. In viata e ideal sa poti alege sa ai parte numai de oameni de un anumit gen langa tine, care sa te inspire si sa-ti fie alaturi indiferent de situatie, numai ca asta e deja o utopie in zilele noastre. Asa ca ajungi sa te limitezi, in final, la strictul necesar cand vine vorba de prieteni. In cazul meu ii pot numara la degetele de la o mana :-), generos vorbind :-).

Comments are closed.