Ce frumos e cu copil

Ce frumos e cu copil

Ce frumos e cu copil :-). In fiecare dimineata, primul cuvant pe care il aud este cel spus de copilul meu strigandu-ma „Mamaaa”, si tot in fiecare dimineata am marea placere sa vad cel mai frumos zambet, satisfacator chiar,  atunci cand ma striga. Ma striga atat de duios, atat de curat, incat nu exista alt mod pe lumea asta in care as prefera sa ma trezesc, decat asa. Iar fata pe care o face atunci cand ma vede, pur si simplu te topeste, te face sa te simti cel mai fericit om ca o ai alaturi. Uneori stau si ma uit la ea si ma minunez cum de poate exista atat de multa fericire si cum oare am supravietuit pana acum. Pentru ca daca pana acum credeam ca sunt fericita, acum imi dau seama ca am muscat doar o imbucatura din ceea ce vrea sa insemne fericirea cu adevarat. Glasul vocii ei atunci cand ma striga si zambetul pe care il provoc atunci cand ma vede, este tot ce imi trebuie ca sa faca din mine cu adevarat cel mai fericit om de pe pamant.

Imi dau seama ca toate astea vor trece, ea va creste si probabil o sa vina un timp cand nu ma va mai striga pe mine dimineata, ci pe al ei sot sau/si pe al ei copil. Prefer sa ma bucur cat pot de mult de ceea ce am, acum. Vreau sa cred ca, chiar si atunci, va exista alt mod in care sa-mi arate ca am ramas mama ei, acea fiinta pe care o striga dimineata pentru a-i „regla” siguranta si increderea in viata pe care, cu pasi mici, pasea lin. *

Viata e tare complicata,  vremurile si societatea sunt intr-o continua schimbare, ceea ce ne fac si pe noi ca oameni sa ne schimbam. Asta ma duce cu gandul ca poate, peste ani si ani, fericirea va avea alte conotatii si probabil ca, ceea ce cred eu acum ca va insemna fericirea suprema pentru ea, cel mai probabil nu va fi asa. Oricum ar alege ea sa fie fericita, eu ii voi fi alaturi negresit.

Pana atunci, ma bucur de fiecare dimineata :-), pentru ca e tare frumos cu Emma.

* S-a facut un studiu care spune ca, de fiecare data cand bebelusii se trezesc, au ca un mic „radar cu antene” care incearca sa detecteze unde sunt, ce se intampla cu ei si care e scopul lor. Aici intervenim noi, parintii, fiind persoanele cele mai apropiate lor, sa le oferim siguranta si incredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.